čtvrtek 8. května 2014

Malilinkatá vsuvka tentokrát z kuchyně :)

Jsem tu jen na skok - jsem totiž plná dojmů z dnešního makronkového pečení a to je nejlepší to hned zatepla "vyklopit" :o)
Nové číslo Apetitu mě znovu poňouklo a tak jsem se odhodlala - zkusím to i já! Poslední dva večery jsem strávila pročítáním různých blogů s radami, postupy a recepty, jak na obdivované a úžasné makronky.
První pokus trochu přeskočím - nedá se to ani prezentovat :))
Bílky jsem vytáhla rovnou z lednice (což je velká chyba, měly by být odležené min. 3 hodiny v pokojové teplotě), nepráskla jsem s plechy plnými makronek o stůl, abych vyhnala bublinky a tvary makronek jen těžko připomínaly kolečka.
Takže první pokus dopadl tak, že se mi makronky po snaze je oddělit od plechu rozpadly pod rukama, poněvadž byly uvnitř duté. Ale chuťově byly skvělé, a na povrchu pěkně hladké. :o)
U dnešního druhého pokusu jsem se snažila dodržet všechny možné body, které jsem našla, jen jsem se obávala doby a teploty pečení. To už jsem, myslím si, po dnešku vychytala. A i tvary koleček jsou celkem rozpoznatelné. :D
Jen mi některé popraskaly, některé ne, a pověstný "rantl" je jen na několika málo z nich.
No, budu to zkoušet dále a snad to bude lepší a lepší.

Co vy, už jste makronky taky zkoušeli péct? Máte nějaké rady a postřehy? Nápady na příchutě krémů?

Já jsem se tentokrát nechala inspirovat stránkou www.foodlover.cz  (na kterou už několik měsíců pravidělně chodím a obdivuji ty úžasné dobroty) a krém jsem udělala z mascarpone s malinovým džemem. Jen příště dám více barvy, ať jsou makronky taky trochu veselé :)

A tady malá ukázka :


Přeji vám krásný sváteční den a užívejte volna :o)

3 komentáře:

  1. Ženo má milovaná, to je krása, moc se těším na ochutnávku :o).
    Myslela jsem, že bych je taky zkusila upéct, ale znáš mě a mojí troubu, myslím, že by to moc dohromady nešlo :o).
    PS: barva je moc hezká i takhle, jsou takové "shabby" ;o)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak doufám že tě makronky nezklamaly ženo má :o) Já už jsem doma, po nákupu a už tu voní rajská polévka s kuskusem :o) Jsem z ní nadšená, moc děkuju za tip a Kubovi jí pochval! :) A ty makronky, nech to ještě třeba uležet a ono to určitě příjde a prostě se do nich pustíš ať budeš chtít nebo ne :o)) A kdyby náhodou ne, tak budu vaše dvorní cukrářka já, no :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Makronky vůbec nezklamaly, naopak byly výborné, jsi prostě šikula ;o). Kubištovi vyřídím, bude mít radost, nejspíš jí budeme dělat zítra znovu ;o). A já díky za tip na zavařování, nejspíš se do něčeho pustím, znáš mě, jsem spíš na slané ;o)

      Vymazat